Materialen

Alle schriftelijke materialen van Z’evenZien 0-4 jaar zijn te downloaden; de DVD niet.

Hieronder is bij Z’evenZien al het materiaal in beeld gebracht.

Wilt u het Z’evenZien-materiaal in die kwaliteit dan kunt u een complete set bestellen. Zie hieronder bij Materialen bestellen.


Downloads Z'evenZien 0-4 jaarHandreiking

handreiking

Handreiking voor de managers die de pedagogisch medewerkers gaan begeleiden bij het (leren van) ontwikkelingsgericht werken aan de hand van Z’evenZien. Aan de orde komen o.a. de leercirkel van Kolb, een stappenplan bij het invoeren van de methodiek, hulpmiddelen bij implementatie en veel praktische tips. Bij een compleet pakket Z’evenZien (zie bestelformulier) is bij de Handreiking een DVD bijgesloten met beelden van de speel- en verzorgleergebieden en fragmenten uit een presentatie over Kinderkoppie (Betsy van de Grift).

Download materiaal

 

Modules

modules

De map voor (teams van) pedagogisch medewerkers. Na een korte inleiding wordt de methodiek in zeven modules uit de doeken gedaan. Compleet met voorbeeldopdrachten voor de verzorgleer gebieden en de speelleergebieden en verwijzingen naar achtergrondinformatie.

Let op: het downloaden van dit bestand kan enkele minuten duren gezien de grote van het bestand.

Download materiaal

 

Portfolio

portfolio

Iedere pedagogisch medewerker krijgt een eigen portfolio met een korte inleiding, drie verschillende formulieren (leerdoelen-, opdracht- en reflectieformulier en alle ruimte om de gemaakte opdrachten bij de verschillende competenties op te bergen.

Download materiaal

 

Bureaustandaard

bureaustandaard

Handig voor de pedagogisch medewerkers: in een bureaustandaard stelt elke bril zich op de ene kant voor en staat op de andere kant welke competenties erbij horen. Ook plezierig bij gesprekken met ouders.

Download materiaal

 

Kaartenset

kaartenset

Losse kaarten met op elke kaart een competentiebril. Voor gebruik naar keuze, bijvoorbeeld bij opdrachten tijdens een teamoverleg, om ouders te laten ervaren wat de competentiebrillen ‘doen’, om de ‘bril van de dag’ in de groep duidelijk te maken enzovoorts.

Download materiaal

 

Kaartencassette

kaartencassette

Zes verschillende soorten kaartjes: kennisvragen,

competentievragen, opdrachten, verdiepingsvragen, reflectievragen en kenmerkende uitspraken. Hulpmiddel om op praktische en speelse wijze het in de vingers en hoofden krijgen van de methodiek vorm te geven.

Download materiaal

 


Materialen bestellen

Het is alleen mogelijk een complete set van Z’evenZien te bestellen; dus geen losse onderdelen. Zo lang de voorraad strekt is de prijs voor een complete set € 172,55 (inclusief verzend- en administratiekosten en inclusief BTW). Voor een nieuwe oplage geldt mogelijk een andere prijs.

Bestelformulier


Achtergrondartikelen

» Baby’s kunnen meer dan huilen, slapen en eten.pdf

» Boekenlijst en digitaal materiaal.pdf

» Buiten spelen en buitenruimte.pdf

» De morele ontwikkeling van kinderen.pdf

» Een introductie in de ontwikkeling van het kinderbrein.pdf

» Het eindeloze waarom.pdf

» Jongensgedrag; onderzoeken.pdf

» KP_01_leren_praten.pdf

» KP_02_leren_door_klank_en_ritme.pdf

» KP_05_de_cognitieve_ontwikkeling.pdf

» KP_06_sociaal_emotionele_ontwikkeling.pdf

» Morele ontwikkeling (o.a. volgens Piaget).pdf

» Sociale vaardigheden... beginnen bij zelfvertrouwen.pdf

» Verschillend gedrag van jongens en meisjes plezier of probleem.pdf

» Zone van naast ontw. Stichting de Meeuw.pdf

Algemene informatie


In opdracht van Junis Kinderopvang ontwikkelde Maatschap van Duuren, van Zuylen & partners een nieuwe pedagogische methodiek op basis van de zeven competenties uit Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar (Elly Singer en Loes Kleerekoper). Junis Kinderopvang ontving hiervoor subsidie van het ministerie OCW/SZW. Lees verder »Bestelinformatie


Bestellen

Bij de methodiek hoort een verscheidenheid aan materialen. Wilt u bestellen?
Klik verder »


© | Powered by VRHL